ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΔΙΑΦΘΟΡΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΠΕΡΙ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΛΟΕΝΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ…

»Τουριστικό ταξίδι» 6 ημερών γιά Ν. Παππά και 6 »αξιωματούχους» στις ΗΠΑ… Kι άλλο ταξίδι γιά Ελ. Κουντουρά

– Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται στην Ουάσιγκτον Σάββατο 7 Μαίου 2016, όπου θα παραμείνει 3 ημέρες και μετά θα πάει στην Νέα Υόρκη γιά άλλες 3. Αλλά, 7 και 8 Μαίου ’16, είναι… Σαββατοκύριακο, όλα (Κογκρέσσο, υπουργεία κλπ) κλειστά στην πρωτεύουσα και οι ΗΠΑ δεν δουλεύουν με… ρυθμό Ελλάδας γιά να υποδεχτούν γιά »επαφές-συναντήσεις» τον κάθε γραφικό »τουρίστα» ‘Ελληνα πολιτικό-υπουργό. Φυσικό να μην έχουν κλειστεί συναντήσεις με ομολόγους του ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, απλά υπάρχει επιθυμία για συναντήσεις, ότι να ‘ναι, ώστε να δικαιολογηθεί στην Αθήνα -επικοινωνιακά, αφού ουσία μηδέν- η τουριστική υπουργική επίσκεψη. Εκτιμούμε ότι θα βρεθεί τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζεται με τους -χωρίς προγραμματισμό- ‘Ελληνες πολιτικούς, γιά την Δευτέρα 9 Μαίου, κάποιος υφυπουργός ΗΠΑ, κάποιος βουλευτής και ο… Λαρυγγάκης του υποτιθέμενου »λόμπι» ΑΗΙ, γιά να παραπληροφορηθούν »ιθαγενείς» στην Ελλάδα, με τις… »πολύ σημαντικές επαφές του κ. υπουργού στην Ουάσιγκτον». Δηλ., η γνωστή και επαναλαμβανόμενη -ενοχλητικά- κωμωδία.

Στην Νέα Υόρκη, υποτίθεται ότι ο υπουργός θα έρθει γιά να κάνει τα… εγκαίνια(!!!) του τυπικά υπάρχοντος μόνο (ουσιαστικά ανύπαρκτου) Γραφείου Τύπου, που μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο και πιθανά να δει κανέναν στον ΟΗΕ και να του πάρουν μιά συνέντευξη γιά το… CNN International (που θα μεταδοθεί εκτός… Αμερικής), μετά την »σημαντική» συνάντησή του με τον… αρχιεπίσκοπο. Υπήρχε η σκέψη να μαζευτούν μερικοί »παράγοντες» γιά να μιλήσει ο υπουργός (ώστε να »εμπλουτιστεί το πρόγραμμα»), γιά δήθεν… επενδύσεις στην Ελλάδα. Του ειπώθηκε ότι »το χαζοπαραμύθι αυτό τέλειωσε, δεν έχει πέραση». Αλλά ένας υπουργός Ελλάδας, δεν το ‘χει σε τίποτα να κάνει και αυτήν την… χαζομάρα. Κατά συνέπεια, μόνο το… φαγοπότι υπουργού και »συνεργατών» σε κάποια ταβέρνα ελληνική με ΣΥΡΙΖΑίους, θα έχει αξία. Με τον υπουργό και ο Λευτ. Κρέτσος, Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, μαζί και 4 ή 5 ακόμα »τουρίστες». Και η Ομογένεια, που παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα συχνά και άσκοπα »τουριστικά ταξίδια» Ελλήνων υπουργών, τους »στολίζει» ανάλογα και… παραδοσιακά.

– Τέλη Μαίου πάλι στις ΗΠΑ (ήταν στο Μαϊάμι, με μεγάλη ακολουθία, μέσα Μαρτίου) και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού ‘Ελενα Κουντουρά γιά το… »φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου» στο Λος ‘Αντζελες, στο οποίο συνήθως η Ελλάδα εκπροσωπείται με… γεν. Γραμματέα. Λέγεται ότι θα κάνει… ψώνια και στην Νέα Υόρκη. Υποθέτουμε ότι, θα προβληθούν ταινίες με Βέγγο, Κωνσταντάρα κ.ά. και ότι το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν 100, ‘Ελληνες στην πλειοψηφία τους. Δεν γνωρίζουμε αν θα ψηθούν και… σουβλάκια, όπως συνηθίζεται στα »φεστιβάλ» ΗΠΑ.

‘Ετσι, σε 6 εβδομάδες, με την περιήγηση Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 3 ημέρες σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον, την 8ήμερη τουριστική παραμονή στην Νέα Υόρκη των υπουργών Φίλη και Μπαλτά, το ταξίδι Κατρούγκαλου κ.ά. και αυτή η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες, συνεχίζει με μεγαλύτερο… ζήλο τις τουριστικές περιηγήσεις των υπουργών της στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές επαφές-συναντήσεις. »Λεφτά υπάρχουν», πληρώνουν τα »άφραγκα κορόϊδα», γιά να καλοπερνούν ασυνείδητοι πολιτικοί.


http://www.ksipnistere.com/2016/05/blog-post_21.html
loading...
 
Top