''Τουριστικό ταξίδι'' 6 ημερών για Νίκο Παππά και 6 ''αξιωματούχους'',
σε Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη, 7-12 Μαΐου
Μοναδικό ελληνικό φαινόμενο: Πρώτα κλείνουν εισιτήρια-ξενοδοχεία και μετά κοιτούν για... συναντήσεις, για να δικαιολογούν τον τουρισμό


Τέλη Μαΐου: Kι άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ -''υπηρεσιακό''- γιά Ελ. Κουντουρά και ιδιωτική επίσκεψη Πάνου Καμμένου

Ο υπουργός Επικρατείας αναμένεται στην Ουάσιγκτον Σάββατο 7 Μαΐου 2016, όπου θα παραμείνει 3 ημέρες και μετά θα πάει στην Νέα Υόρκη γιά άλλες 3. Αλλά, 7 και 8 Μαΐου '16, είναι... Σαββατοκύριακο, όλα (Κογκρέσο, υπουργεία κλπ) κλειστά στην πρωτεύουσα και οι ΗΠΑ δεν δουλεύουν με... ρυθμό Ελλάδας για να υποδεχτούν για ''επαφές-συναντήσεις'' τον κάθε γραφικό ''τουρίστα'' 'Έλληνα πολιτικό-υπουργό.
Φυσικό να μην έχουν κλειστεί συναντήσεις με ομολόγους του ή υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ΗΠΑ, απλά υπάρχει επιθυμία για συναντήσεις, ότι να 'ναι, ώστε να δικαιολογηθεί στην Αθήνα -επικοινωνιακά, αφού ουσία μηδέν- η τουριστική υπουργική επίσκεψη. Εκτιμούμε ότι θα βρεθεί τελευταία στιγμή, όπως συνηθίζεται με τους -χωρίς προγραμματισμό- 'Έλληνες πολιτικούς, για την Δευτέρα 9 Μαΐου, κάποιος υφυπουργός ΗΠΑ, κάποιος βουλευτής και ο... Λαρυγγάκης του υποτιθέμενου ''λόμπι'' ΑΗΙ, για να παραπληροφορηθούν ''ιθαγενείς'' στην Ελλάδα, με τις... ''σημαντικές επαφές του κ. υπουργού στην Ουάσιγκτον''. Δηλ., η γνωστή και επαναλαμβανόμενη χαζοκωμωδία.
Στην Νέα Υόρκη, υποτίθεται ότι ο υπουργός θα έρθει για να κάνει τα... εγκαίνια(!!!) του τυπικά υπάρχοντος μόνο (ουσιαστικά ανύπαρκτου) Γραφείου Τύπου, που μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο και πιθανά να δει κανέναν στον ΟΗΕ και να του πάρουν μια συνέντευξη για το... CNN International (που θα μεταδοθεί εκτός... Αμερικής), μετά την ''σημαντική'' συνάντησή του με τον... αρχιεπίσκοπο. Υπήρχε η σκέψη να μαζευτούν μερικοί ''παράγοντες'' για να μιλήσει ο υπουργός (ώστε να ''εμπλουτιστεί το πρόγραμμα''), για δήθεν... επενδύσεις στην Ελλάδα. Του ειπώθηκε ότι ''το παραμύθι αυτό για δήθεν επενδυτές, τέλειωσε, δεν έχει πέραση... Λογικός άνθρωπος δεν θα επενδύσει στην μπανανία των λαμόγιων''. Αλλά ένας υπουργός Ελλάδας, δεν το 'χει σε τίποτα να κάνει και αυτήν την... χαζομάρα. Κατά συνέπεια, μόνο το... φαγοπότι υπουργού και ''συνεργατών'' σε κάποια ταβέρνα ελληνική με τοπικούς γραφικούς ΣΥΡΙΖΑίους, που ξεφύτρωσαν από το πουθενά πριν 2μιση χρόνια, θα έχει αξία. Με τον υπουργό και ο Λευτ. Κρέτσος, Γεν. Γραμματέας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας, μαζί και 4 ή 5 ακόμα ''τουρίστες''. Και η Ομογένεια, που παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες τα συχνά και άσκοπα ''τουριστικά ταξίδια'' Ελλήνων υπουργών, τους ''στολίζει''... παραδοσιακά.
- Τέλη Μαΐου πάλι στις ΗΠΑ (ήταν στο Μαϊάμι, με μεγάλη ακολουθία, μέσα Μαρτίου) και η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού 'Ελενα Κουντουρά για το... ''φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου'' στο Λος 'Αντζελες, στο οποίο συνήθως η Ελλάδα εκπροσωπείται με... γεν. Γραμματέα. Λέγεται ότι θα κάνει... ψώνια και στην Νέα Υόρκη. Υποθέτουμε ότι, θα προβληθούν ταινίες με Βέγγο, Κωνσταντάρα κ.ά. και ότι το φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν 100, 'Έλληνες στην πλειοψηφία τους. Δεν γνωρίζουμε αν θα ψηθούν και... σουβλάκια, όπως συνηθίζεται στα ''φεστιβάλ'' ΗΠΑ.
- Τέλη Μαΐου επίσης, πάλι στις ΗΠΑ και ο Π. Καμμένος (ιδιωτική επίσκεψη για την αποφοίτηση του γιού του), που μετά τις δύο ''σφαλιάρες'' που έφαγε με την άρνηση του Αμερικανού ομολόγου του να τον δεχτεί, πριν έναν χρόνο και τέλη Μαρτίου εφέτος, έχει... ''ζαλιστεί''.

Σε 6 εβδομάδες, με την περιήγηση Καμμένου με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος 3 ημέρες σε Φλόριδα, Ουάσιγκτον, την 8ήμερη τουριστική παραμονή στην Νέα Υόρκη των υπουργών Φίλη και Μπαλτά, το ταξίδι Κατρούγκαλου κ.ά. και αυτή η κυβέρνηση, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προηγούμενες, συνεχίζει με μεγαλύτερο... ζήλο τις τουριστικές περιηγήσεις των υπουργών της στις ΗΠΑ, οι περισσότερες έτσι, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς σημαντικές επαφές-συναντήσεις. ''Λεφτά υπάρχουν'', πληρώνουν τα ''άφραγκα κορόιδα'', για να καλοπερνούν ασυνείδητοι πολιτικοί.Πηγή
loading...
 
Top