Ευτυχώς!
Οι Σκοπιανοί διαθέτουν μόνο ελικόπτερα. Οι Τούρκοι κάνουν βόλτες πάνω από τα νησιά μας ό,τι ώρα θέλουν και μάλιστα υπό τα άγρυπνα μάτια των Νατοϊκών συμμάχων μας. Οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι οι μόνοι που μας λυπούνται. Για παραίτηση των μεγάλων παιδιών που κάνουν καταδύσεις, φιλοξενούμενοι στα σπίτια μεγιστάνων; Ούτε συζήτηση!

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων τι ακριβώς κάνει; Με τι ασχολείται; Πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν μία δουλειά. Να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι διαθέτουμε περισσότερους στρατηγούς ακόμη και από τις Ηνωμένες Πολιτείες της

Αμερικής. Έχουμε, όμως, την απαίτηση ως φορολογούμενοι, να δουλεύουν τα λεφτά που παίρνουν.

Πιστεύουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν φτάσει στο χειρότερο σημείο οργάνωσης και αποτελεσματικότητας στην Ιστορία τους; Ας παραιτηθούν. Ας στείλουν με αυτό τον τρόπο ένα ηχηρό μήνυμα στο ανίκανο πολιτικό σύστημα της χώρας. Μπας και ξυπνήσει κανείς. Είναι κι αυτός ένας τρόπος αντίδρασης.

Είναι ευχαριστημένοι οι ανώτατοι ένστολοι λειτουργοί με την εικόνα του υπουργού τους; Ο Πάνος αεροπόρος, ο Πάνος καταδρομέας και δεν ξέρω και εγώ ποια άλλη στολή έχει φορέσει. Είναι ικανοποιημένοι από την κατάσταση του στρατεύματος; Από το έργο του πολιτικού τους προϊσταμένου; Κι αναφερόμαστε κυρίως στους αρχηγούς. Στους ανθρώπους εκείνους που έχουν την κύρια ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν και για τα όσα ενδεχομένως θα συμβούν.

Είναι δικαίωμα του κάθε ενός να κάνει όποιο σπορ τραβάει η ψυχή του. Να πέφτει με αλεξίπτωτο από αεροπλάνα, να τρέχει με σπορ αυτοκίνητα, να βουτάει με μπουκάλες στην άβυσσο της θάλασσας. Αλλά αυτά συμβαίνουν στα πλαίσια μιας κανονικότητας. Όταν τα πάντα λειτουργούν στο κόκκινο, όπως συμβαίνει σήμερα, δεν είναι δυνατόν να παίζουμε με τα στρατιωτάκια. Εδώ χρειάζεται σοβαρότητα. Διότι κάθε λάθος, κοστίζει ακριβά σε έναν ολόκληρο λαό.

Προσπαθώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε σε μία ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν. Τι θα έλεγαν οι υπερπατριώτες. Πως θα ζητούσαν τις παραιτήσεις όλων των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων και της ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας. Τους πύρινους λόγους τους, τα ηρωικά τσιτάτα. Θα ήταν επίσης πολύ πιθανό να είχαμε και διαδηλώσεις απόστρατων αξιωματικών. Να μην σας μιλήσω για κρεμάλες και για άναρθρες κραυγές όπως «προδότες», «πουλημένοι» και άλλα ανάλογα. Αυτά τότε. Σήμερα, παίζουμε παιγνίδια ρόλων. Σε λίγο θα τους δούμε να φοράνε στολές Μπάτμαν και να τρέχουν στους αγρούς. Κι από πάνω να τους κινηματογραφούν τα τηλεοπτικά συνεργεία των Σκοπίων. Με αυτούς όλα είναι πιθανά!
Πηγή
loading...
 
Top