Σημερινό δημοσίευμα του Associated Press αναφέρει πως θα δώσουν
άλλες δύο εβδομάδες περιθώριο στους πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τον Πειραιά και να πάνε σε κάποιο από τα κέντρα φιλοξενίας που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως αν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν φύγουν από μόνοι τους, τότε θα πραγματοποιηθεί επιχείρηση εκκένωσης του λιμανιού.
Τα παραπάνω αναφέρει στο δημοσίευμά του το Associated Press, τονίζοντας ότι η προειδοποίηση που εκδόθηκε σήμερα ήρθε μετά την άρνηση του ενός τρίτου των περίπου 52.000 προσφύγων και μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα λόγω των κλειστών συνόρων να μεταφερθούν σε οργανωμένα καταφύγια από τις καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης.
Όπως σημειώνει το AP, στο λιμάνι του Πειραιά κυβερνητικοί αξιωματούχοι πέρασαν ώρες προσπαθώντας να πείσουν τους μετανάστες να μετακινηθούν με τη θέλησή τους σε ένα νέο καταυλισμό στη Βόρεια Ελλάδα, δείχνοντάς τους αεροφωτογραφίες του χώρου και εξηγώντας τους ποιες ανέσεις είναι διαθέσιμες. «Περισσότεροι από 4.000 μετανάστες παραμένουν στον Πειραιά, μία περιοχή ζωτικής σημασίας για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας», σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων.
«Προσπαθούμε να τους εξηγήσουμε ότι οι νέες κατασκηνώσεις έχουν καλές υποδομές και ότι οι άνθρωποι εκεί θα είναι σε θέση να συμπληρώσουν τις αιτήσεις ασύλου τους», δήλωσε στο πρακτορείο ένας από τους διερμηνείς που συμμετείχε στην ενημέρωση των προσφύγων στο λιμάνι, εξηγώντας ότι δεν θέλουν να μεταφερθούν σε αυτά επειδή «φοβούνται ότι θα αποκοπούν και ότι θα ξεμείνουν από λεφτά. Νιώθουν ασφαλείς αν βρίσκονται κοντά στην Αθήνα».


Πηγή
loading...
 
Top