Για φθηνό αντιπερισπασμό και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την επερχόμενη φοροκαταιγίδα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα κομματικά δάνεια, ο γγ του ΚΚΕ είπε ότι «Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να κοροϊδέψει τον λαό καθώς έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο την πλειοψηφία των μέτρων. Αυτό που δεν πρόκειται να αλλάξει είναι ότι το περιεχόμενο και ο προσανατολισμός των μέτρων είναι βαθειά αντιλαϊκά».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το προηγούμενο διάστημα είχε επενδύσει στο ΔΝΤ και τώρα εμφανίζεται πιο κοντά στην Γερμανία» είπε ο κ. Κουτσούμπας για να προσθέσει «Από ποιον ζητά σήμερα βοήθεια ο κ. Τσίπρας; Από τον Ολάντ που δεν μπορεί να βάλει τάξη στα του οίκου του; Ολο αυτό είναι ένα ακόμα επεισόδιο στο κακοπαιγμένο σίριαλ της διαπραγμάτευσης»

«Η κυβέρνηση που ξεκίνησε με συνθήματα κατάργησης των μνημονίων έφτασε στο σημείο όχι μόνο να τα υλοποιεί αλλά και να υπογράφει νέα και να κάνει σημαία της αυτή την πολιτική» ανέφερε σε άλλο σημείο για να συμπληρώσει «Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις ετοίμαζαν μπαράζ μέτρων επιχειρούσαν να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης. Αυτό το τρικ έχει πολυχρησιμοποιηθεί. Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρωτοτυπεί. Το μαχαίρι δεν μπήκε ποτέ στο κόκκαλο ούτε αυτοί μπορούν να το βάλουν. Μέσα από τις επιχειρήσεις κατά της διαφθοράς επιδιώκεται η συγκάλυψη των νέων μέτρων».

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για διαπλοκή λέγοντας: «Σηκώσατε υποκριτικά την σημαία κατά της διαπλοκής όμως η τροπολογία που απαλλάσσει τους μονοπωλιακούς ομίλους από τον ΕΦΚ στο φυσικό αέριο την ώρα που τσακίζετε τον λαό, τι είναι;» και πρόσθεσε « Όλα αυτά τα κάνετε στην ζούλα με εκπρόθεσμες τροπολογίες για να μην πάρει χαμπάρι ο λαός. Η διαφθορά και η διαπλοκή είναι εδώ. Πανταχού παρούσα».


http://www.ksipnistere.com/2016/04/blog-post_5491.html
loading...
 
Top