Σε τεταμένο κλίμα άρχισε λίγο μετά τις 7.30 το απόγευμα της Τετάρτης, 6 Απριλίου 2016 και συνεχίζεται η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, που ασχολείται με τις
τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό, για να εξελιχθεί σε εισβολή των πολιτών στο δημαρχείο και διακοπή της συνεδρίασης μετά από λίγη ώρα, λόγω επεισοδίων.

Στην οδό Δημοκρατίας, έξω από το δημαρχείο και στην πλατεία Βουνακίου έχουν συγκεντρωθεί πολίτες και κυρίως με εκείνους που ζητάνε την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών από το λιμάνι. Ανάλογη συγκέντρωση στον ίδιο χώρο έχουν αλληλέγγυοι πολίτες.

Λίγα, μόλις, λεπτά μετά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου διεκόπη από τον πρόεδρό του κ. Κλέαρχο Χρύση η διαδικασία, αφού είχε αρχίσει να εκτρέπεται η κατάσταση έξω από την αίθουσα, στον προθάλαμο του συμβουλίου.

Στον χώρο εισήλθαν πολίτες της Χίου, που διαφωνούν στην υπάρχουσα κατάσταση με τους πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι της Χίου, δημιουργήθηκε αναστάτωση με φωνές και αντιδικίες μεταξύ άλλων πολιτών, που παραβρίσκονται στη συνεδρίαση.

Μόλις ολοκληρώθηκε η εισήγηση του δημάρχου Χίου κ. Μανώλη Βουρνού, διεκόπη για λίγη ώρα η συνεδρίαση. Με την επανάληψή της ο κ. Βουρνούς διατύπωσε τα αιτήματα προς την κυβέρνηση, ουσιαστικά έτσι όπως τίθενται στο εξώδικα που απέστειλε στον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα.

Ακολούθησε η παρέμβαση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις, διέκοψε την παρέμβασή του και άρχισε εκ νέου, καταθέτοντας τις κυβερνητικές απόψεις και τις ενέργειες που γίνονται, ενώ έκανε γνωστό ότι καταβάλλεται προσπάθεια ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών να μεταφερθεί με το Tera Jet στο hot spot της Λέρου.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής Χίου κ. Νότης Μηταράκης επεσήμανε τις αδυναμίες και την έλλειψη του κρατικού μηχανισμού και ζήτησε να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών της Χίου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις και παρεμβάσεις από πολίτες που παρακολουθούν την συνεδρίαση, η οποία και συνεχίζεται.

Λύθηκε στις 8:44 από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ Χρύση η συνεδρίαση, λόγω επιθέσεων, όπως καταγγέλθηκε, σε βάρος αλληλέγγυων πολιτών που βρίσκονταν στην οδό Δημοκρατίας και στην πλατεία Βουνακίου.

astraparis.gr

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Σε δύο στρατόπεδο κομμένο το νησί. Από τη μια οι αλληλέγγυοι και από την άλλη οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται για τους λαθρομετανάστες.

Διεκόπη βίαια το δημοτικό συμβούλιο…


YΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ

Η ΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ» ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΡΥΦΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»
Στα δύο με αφορμή το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα βρίσκεται η Χίος. Στις 7 σήμερα το απόγευμα, κι ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί, στην Πλατεία Βουνακίου διοργανώνονται δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις.
Η πρώτη αφορά διαδικτυακό κάλεσμα πολιτών για το «λαθρομεταναστευτικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. «Χιώτη και Χιώτισσα, φτάνει πια. Πρέπει όλοι μαζί να αντιδράσουμε γι αυτά που συμβαίνουν στον τόπο μας», αναφέρει το διαδικτυακό κάλεσμα, συνοδευόμενο από εικόνες του λιμανιού αλλά και του ξυλοδαρμού των κατοίκων των Ταμπάκικων από τα ΜΑΤ.
Η δεύτερη συγκέντρωση, διοργανώνεται την ίδια ώρα επίσης στην Πλατεία Βουνακίου από την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου. «Οι απελάσεις είναι ντροπή. Ναι στην αλληλεγγύη, όχι στα κέντρα κράτησης, τις απελάσεις και τον κρυφό ρατσισμό», αναφέρεται στο κάλεσμα.

 Φόβοι για νέα επεισόδια στα Καμπόχωρα [ΒΙΝΤΕΟ]

politischios.gr
http://www.ksipnistere.com/2016/04/blog-post_697.html
loading...
 
Top