Όσο κι αν προσποιείται η κυβέρνηση πως η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ, και παρά τις δηλώσεις των αξιωματούχων των θεσμών, υπάρχουν κάποια σημάδια τα οποία σκιαγραφούν το μέλλον και φανερώνουν πως η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην δραχμή.


Όσο κι αν επιχείρησαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, οι διαρροές των Wikileaks είχαν καταστροφικές επιπτώσεις για την Ελλάδα, κυρίως γιατί όλοι δείχνουν με το δάχτυλο την Ελλάδα, την οποία, εμμέσως πλην σαφώς, κατηγορούν για υποκλοπή. Εν τω μεταξύ, αντί να μας στηρίξουν οι "σύμμαχοι" μας οι Γερμανοί να σταθούν με το μέρος, στάθηκαν στο πλευρό του ΔΝΤ, σύμφωνα πάντοτε με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τις διαρροές, το κύριο θέμα συζήτησης των δύο εκπροσώπων του ΔΝΤ ήταν το ελληνικό χρέος και η διαχείριση του, αλλά και η δημιουργία πιστωτικής κρίσης στην Ελλάδα. Παρ' όλα αυτά, οι Γερμανοί επιμένουν πως δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα για κούρεμα του χρέους.

Αμέσως συγκλήθηκε συνεδρίαση μεταξύ Τόμσεν, Λαγκάρντ, Ντάισεμπλουμ, Μέρκελ και Σόιμπλε, κατά τη διάρκεια της οποία δεν γνωρίζουμε τι ειπώθηκε, αν και υποθέτουμε πως πρόκειται για wikileaks.

Την ώρα λοιπόν που τηρείται σιγή ιχθύος, υπάρχουν πολλές ανησυχίες πως σύντομα η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός Ευρωζώνης. ΔΝΤ και Γερμανία βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα, την ώρα που η Ευρώπη αναμένει τις εξελίξεις σε μία υπόθεση με πολύ ενδιαφέρον.


 http://www.ksipnistere.com/2016/04/blog-post_309.html
loading...
 
Top