Δυστυχώς για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι η άγνοια σκοτώνει


– Ο 21χρονος ψάρεψε λαγοκέφαλους τους οποίους κατόπιν έφαγε μαζί με την 65χρονη μητέρα του

– Σε κώμα πλέον νοσηλεύεται ο 21χρονος, ενώ η γυναίκα έχει υποστεί ανακοπή καρδίας

– Δεν υπάρχει αντίδοτο για το δηλητήριο του λαγοκέφαλου

Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένη, νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, 65χρονη τουρίστρια από τη Ρωσία, η οποία φαίνεται να υπέστη τροφική δηλητηρίαση, ύστερα από κατανάλωση λαγοκέφαλων ψαριών, τα οποία ψάρεψε ο γιος της ηλικίας 21 χρόνων.

Στη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται, επίσης διασωληνωμένος, σε κρίσιμη κατάσταση, και ο 21χρονος, ο οποίος επίσης κατανάλωσε λαγοκέφαλους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις έξι χθες το απόγευμα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, με ασθενοφόρο ιδιωτικής κλινικής, ο 21χρονος από τη Ρωσία, σε κωματώδη κατάσταση, με τη μητέρα του ηλικίας 65 χρόνων, η οποία είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών οι επί καθήκοντι ιατροί έκαναν προσπάθειες ανάνηψης της 65χρονης, η οποία αφού επανήλθε διασωληνώθηκε, όπως και ο γιός της.

Από εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, φαίνεται ότι η κατάσταση στην οποία περιήλθαν τα δύο άτομα οφειλόταν σε τροφική δηλητηρίαση, και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης τους διακομίσθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου εισήχθηκαν στην Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης.


Πηγή
loading...
 
Top