Παίρνουν πίσω την απόφαση για εξαίρεση των βουλευτών από την μείωση συντάξεων μετά τις αντιδράσεις


Χθες Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος επιχειρηματολογούσε πόσο λογικό είναι να εξαιρεθούν οι βουλευτές από το νέο ασφαλιστικό, να μην μειωθούν δηλαδή οι συντάξεις των βουλευτών, αφού -κατά την άποψη Κατρούγκαλου- οι εθνοπατέρες δεν έχουν κρατήσεις.

Με την ίδια ευκολία που πριν από λίγες ώρες υπερασπιζόταν το νομοθέτημά του υπέρ των βουλευτών, σήμερα βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε ότι τελικώς οι βουλευτές δεν θα εξαιρεθούν επειδή αυτό του ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας. Μια απίστευτη κωλοτούμπα δηλαδή που ο κ. Κατρούγκαλος όχι απλώς εκτέλεσε με μεγάλη ευκολία λες και δεν τρέχει τίποτα αλλά κατάφερε την ίδια στιγμή να αποθεώσει τον πρωθυπουργό χαρακτήριζοντας «λογικότατο» το αίτημα του κ. Τσίπρα να μην εξαιρεθούν οι βουλευτές! Απίστευτο κι όμως αληθινό! Όπως βάζουν υπογραφή για το μνημόνιο αλλά δεν συμφωνούν, υπογράφουν αποκρατικοποιήσεις με πολύ πόνο, έτσι και ο Γιώργος Κατρούγκαλος που με περίσσιο θράσος εξηγούσε γιατί είναι σωστό να εξαιρεθούν οι βουλευτές από το ΕΦΚΑ, με την ίδια ευκολία εξηγούσε γιατί είναι λογικότατο να μην εξαιρεθούν οι βουλευτές! Συμπεριφορά που δεν παραπέμπει σε υπουργό που αποφασίζει με βάση το κοινό καλό αλλά παραπέμπει σε διαγωνισμό... ρητορικής που οι φοιτητές αξιολογούνται και βαθμολογούνται αναλόγως της ικανότητάς τους να επιχειρηματολογούν με σαφήνεια είτε παίρνουν θέση υπέρ του άσπρου είτε θέλουν να μας πείσουν ότι το σωστό είναι το μαύρο.

Για τον κ. Κατρούγκαλο, τον άνθρωπο που άλλα λέει, άλλα κάνει και άλλα εννοεί αυτό δεν είναι πρόβλημα. Άλλωστε μιλάμε για τον υπουργό που υλοποιεί μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία έχει ξεσηκώσει όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες και εκείνος χωρίς ντροπή υποστηρίζει δημοσίως ότι 9 στους 10 ασφαλισμένους δεν θα επηρεαστούν ούτε και θα μειωθούν οι συντάξεις τους. Και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο δηλαδή. Με την ίδια λογική που ο κ. Κατρούγκαλος φωτογραφιζόταν έξω από τη Βουλή και είχε σηκωθεί στις μύτες των παπουτσιών του για να δείχνει ισοϋψής με τους υπόλοιπους, ίσως -ποιος ξέρει- ο υπουργός Εργασίας να θεωρεί και επίτευγμά του ότι κατάφερε και να ικανοποιήσει το αίτημα του κ. Τσίπρα και να... αποθεώσει τον πρωθυπουργό για τη σοφία του να μην εξαιρέσει τους βουλευτές από ένα ασφαλιστικό που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία. Ή όχι; Διότι δεν είναι ο κ. Κατρούγκαλος που διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι με το νέο συνταξιοδοτικό τα πράγματα παραμένουν ως έχουν για 9 στους 10 ασφαλισμένους;

Μικρή σημασία όμως έχουν όλα αυτά.Άλλωστε η ταπείνωση και η αυτογελοιοποίηση του κ.Κατρούγκαλου έχει έναν ευγενή σκοπό: Την αποθέωση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Δείτε την δήλωση του κ. Κατρούγκαλου στην οποία -κατά την προσφιλή του τακτική- ο υπουργός Εργασίας μίλησε για «πολιτικό θόρυβο που δημιουργήθηκε υποβολιμαία» λέγοντας ότι αυτό που του ζήτησε ο πρωθυπουργός ήταν «λογικότατο» ως αίτημα.

http://www.ksipnistere.com/2016/04/blog-post_3223.html
loading...
 
Top