Στην τηλεφωνική επικοινωνία που φέρεται να είχε χθες Τρίτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ  αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild.
«Νέα κλήση για βοήθεια από την Αθήνα» γράφει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να υπάρξει συμφωνία έως το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο ως τις αρχές Μαΐου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τη Γερμανίδα καγκελάριο, μετά τη διαφωνία του με τους πιστωτές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις  και το χρέος - όπως πάντα άλλωστε όταν δυσκολεύουν τα πράγματα. Ο Τσίπρας είχε ζητήσει ρητά από τη Μέρκελ να ασκείται λιγότερη πίεση από τους δανειστές στην Ελλάδα. Κατά την 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία ο Τσίπρας υποστήριξε ότι δεν διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία για τις μεταρρυθμίσεις - πολύ περισσότερο για τα πρόσθετα μέτρα».

Η γερμανική εφημερίδα γράφει και για το παρασκήνιο της συνομιλίας επισημαίνοντας ότι οι νέες απαιτήσεις των δανειστών ήταν ο λόγος που οδήγησαν τον Αλέξη Τσίπρα να τηλεφωνήσει στην Γερμανίδα καγκελάριο.

Ακόμη στο δημοσίευμα σχολιάζεται ότι «Ναι μεν έγιναν κάποια βήματα προόδου στην Ουάσινγκτον πριν από μερικές ημέρες, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα που παραμένουν ανεπίλυτα».


http://www.ksipnistere.com/2016/04/bild_20.html
loading...
 
Top