Όσο κι αν η κυβέρνηση διαψεύδει -επισήμως-
το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ωστόσο στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου το σενάριο αυτό συζητιέται και μάλιστα έντονα για το ενδεχόμενο που η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει έως το Πάσχα.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, υπουργοί που συνομιλούν με τον πρωθυπουργό αναφορικά με το ποια τροπή μπροούν να πάρουν οι πολιτικές εξελίξεις σε τυχόν αδιέξοδο κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, μιλούν ακόμα και για κάλπες στις αρχές του καλοκαιριού, αναφέροντας ως ενδεικτική ημερομηνία την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Την ίδια στιγμή δεν θεωρείται απίθανη η εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς εάν δεν ξεπεραστεί ο «κάβος» του ΔΝΤ (που ζητάει επιπλέον μέτρα) το πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα θα είναι μεγάλο και δυσεπίλυτο. Αν δεν αποδεχθεί το βάρος πρόσθετων μέτρων θα πρέπει να αναζητήσει μαι πολιτική διέξοδο. Ακόμα και να το αποδεχθεί όμως και υπογράψει τη συμφωνία, θα πρέπει να διαχειριστεί τις εσωτερικές αντιδράσεις, σε κόμμα και κοινωνία, με τρόπο που δεν θα απειληθεί λόγω του κλίματος αποσταθεροποίησης που μπορεί να δημιουργηθεί, η περαιτέρω πορεία της κυβέρνησης του και το σχέδιο για επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη.


http://www.zoomblog.org/2016/04/2016.html
loading...
 
Top