Oι Τούρκοι δεν σταματούν τις επιθετικές τους ενέργειες με το να διεκδικούν δεκαεπτά ελληνικά νησιά και νησίδες αλλά συνεχίζοντας το απύθμενο θράσος τους καταγγέλλουν την πτήση του Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκη με F-16 στην περιοχή μεταξύ της Εύβοιας και των Ψαρών, γιατί όπως λένε «παραβίασε» τα τουρκικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή αυτή!

Μάλιστα η τουρκική εφημερίδα Sözçü αναφέρει χαρακτηριστικά «μετά την εισβολή (!) της Ελλάδας στα 17 νησιά η ένταση στο Αιγαίο σταδιακά ανεβαίνει. Πρόσφατα στις 12,14 και 14 του Απρίλη η Πολεμική Αεροπορία παρεμπόδισε τις πτήσεις των μαχητικών της ΤΗΚ και λίγες ημέρες αργότερα ο Α/ΓΕΕΘΑ Ε.Αποστολάκης παραβίασε τον εναέριο χώρο μας με ένα F-16»!

Μάλιστα η εφημερίδα καταγγελει την «σιωπή» του τουρκικού Επιτελείου το οποίο δεν έβγαλε καμία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του για αυτή την «παραβίαση».

Ας μην γελιόμαστε, την «ανακοίνωση» το τουρκικό Επιτελείο την έβγαλε μέσω της Sözçü καθώς αυτή όπως και το σύνολο του τουρκικού Τύπου αποτελούν φερέφωνα του κρατικού μηχανισμού και εκφράζουν τις θέσεις της κυβέρνησης Α. Νταβούτογλου, η οποία με την σειρά της εκφράζει τα οράματα του πρώην πρωθυπουργού και νυν Τούρκου προέδρου Ρ. Τ. Ερντογάν.

Δείτε τι άλλα όμορφα γράφει η Sözçü: «Ο αρχηγός του ελληνικού Γενικού Επιτελείου Ευάγγελος Αποστολάκης, με την ένταση στο Αιγαίο να ανεβαίνει στο υψηλότερο σημείο και ενώ επισκέφθηκε προς επιθεώρηση την 110 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) προέβη σε πτήση πάνω από το Αιγαίο με ένα μαχητικό F-16 μεταξύ της Εύβοιας και των Ψαρών κατευθυνόμενος προς τα νότια της τουρκικής Δημοκρατίας παραβιάζοντας τον εναέριο χώρο μας για 2 μίλια.

Η ΤΗΚ (τουρκική Αεροπορία) ήθελε να επέμβει άμεσα. Όμως η κυβέρνηση μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού λαμβάνοντας υπόψην την ένταση που θα προκαλούνταν αναχαιτίζοντας το μαχητικό του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ έκανε πίσω (!)»

Φυσικά τα δημοσιεύματα αυτά είναι συνέχεια του σχεδίου αμφισβήτησης από την Τουρκία 17 ελληνικών νησιών (που τελικά είναι 130!)

Την βραχονησίδα Ζουράφα στο βορειοανατολικό Αιγαίο, όπως και άλλα 16 ελληνικά νησιά και νησίδες, χαρακτηρίζει εμμέσως «τουρκικό έδαφος υπό ελληνική κατοχή» το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προ τριών μηνών, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του κόμματος Demokrat Parti (DP-»Δημοκρατικό Κόμμα ») για το καθεστώς κυριαρχίας των συγκεκριμένων περιοχών και μάλιστα αναρτήθηκε σχετικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ.

«Τα ζητήματα παράνομης ιδιοκτησίας χερσαίων νησιωτικών εκτάσεων στο Αιγαίο τα οποία κατέχονται από την Ελλάδα θα βρουν λύση μέσω του διαλόγου που έχει ξεκινήσει» αναφέρεται ως επίσημη θέση του τουρκικού ΥΠΕΞ στην ιστοσελίδα σε σχετική απάντηση του βουλευτών του DP.

Τα 16 νησιά τα οποία κατονομάζονται με την τουρκική τους ονομασία: Kouyn, Hurşıt, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnos, Keçi, Sakarcılar Koçbaba, Ardacık.

Πρόκειται για τα νησιά Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης και Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι, τα οποία «κατέχονται παράνομα από την Ελλάδα».

Έτσι εξηγείται και η τακτική των Τούρκων τις πρόσφατες ημέρες να πραγματοποιούν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες

Στο μεταξύ η εφημερίδα Yeni Çağ σε άρθρο γνώμης του Ahmet Takan στις 16 Ιανουαρίου, που είχε τίτλο «Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας …» αναφέρει σχετικά με την ελληνική αντίδραση στην πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την Ζουράφα:

«Η Ελλάδα κατέλαβε …τουρκικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Κατατεμαχιζόμαστε. Η Ελλάδα προετοιμάζεται να καταλάβει την τουρκική νήσο Ζουράφα (Ζürafa).Το νησί Ζουράφα, ανήκει (sic) στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια (sic) δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Ενέζ (Εnez) της Ανδριανούπολης και της Ίμβρου».

»Στην επίσημη ιστοσελίδα του, το ελληνικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων, την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016, ανέφερε ότι «Ένα τουρκικό ελικόπτερο S-70 (Skorsky), την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, στις 10.40΄, εκτέλεσε πτήση 600 πόδια πάνω από τη νήσο Ζουράφα». Στην ανακοίνωση δε,συνεχίζει, αναφέρεται ότι το έπραξε «σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες».

Η ανάρτηση στα αγγλικά του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε τίτλο «Turkish Helicopter Overflight» και στην εικόνα του άρθρου υπήρχε το έμβλημα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τη στιγμή που ο όρος “overflight” χρησιμοποιείται για τις πτήσεις που εκτελούνται πάνω από τα εδάφη μίας χώρας».

Και αμέσως μετά αναφέρει: »Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με τον τίτλο «Turkish Helicopter Overflight» που χρησιμοποίησε στην ανάρτηση, επιχειρεί να δώσει την εντύπωση ότι το τουρκικό ελικόπτερο που πέταξε πάνω από τη Ζουράφα είναι σα να πέταξε πάνω από ελληνικό έδαφος».

Για να συνεχίσει την προβοκάτσια :» Παρόλο που η πτήση ενός τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τουρκικό νησί είναι ό,τι πιο φυσικό, το ότι το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας το αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του και με αυτό τον τίτλο, εγείρει κάποια ερωτήματα».

«Η Ελλάδα κατέλαβε και προσάρτησε 16 νησιά και μία βραχονησίδα. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο δεν έλαβε κανένα μέτρο για τα ελληνικά ελικόπτερα που παραβίασαν επί ώρες τον εναέριο χώρο μας στις 21 Αυγούστου 2015, στις 8 Δεκεμβρίου 2015 και στις 23 Δεκεμβρίου 1015, ούτε δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τις παραβιάσεις. Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο, στις 15 Σεπτεμβρίου 2015, εμπόδισε τουρκικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από το νησί μας, το Φαρμακονήσι, και το δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του. Το ίδιο κάνει και τώρα δημοσιεύοντας την πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την τουρκική νήσο Ζουράφα. Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη τις βραχονησίδες και τα νησιά μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν πρέπει να δώσουν ποτέ την ευκαιρία σε μία νέα κατάκτηση», κλείνει τις σχετικές αναφορές το δημοσίευμα.

Επίσης αναφέρεται στην επίσκεψη του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου στις 6 Αυγούστου,σε ελληνικά νησιά: «Ο Έλληνας Υπουργός, επιθεώρησε τα νησιά μας, τα οποία κατέλαβαν χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα». Και συνέχιζε, αναφερόμενη στο Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, Καλόλημνο κλπ ελληνικά νησιά, ότι βρισκεται σε αυτά τα 16 νησια ακόμα ελληνικός Στρατός και κυματίζει ελληνική σημαία, ενώ αυτά βρίσκονται (sic) εντός των συνόρων των νομών της Σμύρνης, του Αιδινίου, και των Μούγλων…»

Οι Τούρκοι ότι κάνουν το κάνουν μεθοδευμένα. Σε λίγο θα… μας απαγορέψουν να πετάμε πάνω από την Αθήνα ή να κάνουμε… κουπί στις διακοπές σε απόσταση μεγαλύτερη από τα 100 μέτρα στην παραλία, αν μας επιτρέπουν να κολυμπάμε κιόλας.
loading...
 
Top